DSP Olt suspendă activitatea într-o clasă pregătitoare de la Şcoala „George Poboran” din Slatina. Şase cazuri noi de gripă

Alte şase cazuri noi de gripă au fost diagnosticate la nivelul judeţului. Toţi ce diagnosticaţi cu virusul gripal sunt copii şi sunt din Slatina. DSP Olt suspendă activitatea într-o clasă pregătitoare de la Şcoala „George Poboran” din Slatina, unde sunt confirmate două cazuri şi sunt alte patru suspiciuni.

Potrivit DSP Olt cei şase pacienţi au virusul gripal tip B, nu au condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal, în acest sezon rece. Din cei şase, cinci sunt fetiţe. Aceştia au făcut forme uşoare de boală, care nu a necesitat internarea, ci doar medicaţie la domiciliu cu antivirale şi oseltamivir.

Cu toate acestea, DSP Olt a decis suspedarea activităţii într-o clasă pregătitoare de la Şcola „George Poboran”, din Slatina unde şi peste 70 la sută dintre copii nu mai frecventau cursurile.

„Având în vedere depistarea a două cazuri confirmate cu gripă tip B în clasa pregătitoare B din colectivitatea de învăţământ a Şcolii «George Poboran» Slatina, suspiciunea altor patru cazuri în aceeaşi clasă de învăţământ şi pentru că rata absenteismului crescut, peste 70 la sută, în rândul efectivului colectivităţii respective, începând cu 27 ianuarie 2020, DSP Olt propune suspendarea desfăşurării cursurilor în clasa pregătitoare B, pentru cinci zile”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Din cauza depistării circulaţiei virusului gripal în colectivitatea respectivă, DSP Olt intensifică măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin viroze, inclusiv gripa, dupa cum urmează:
-realizarea triajului epidemiologic, zilnic, în colectivităţile şcolare şi
preşcolare (personalul medical în colaborare cu personalul unităţii de învăţământ );
– asigurarea condiţiilor de igienă personală şi de colectivitate ( apă rece şi caldă curentă, săpun, prosop/ batistuţe de unică utilizare, dezinfectant de mâini ), cât şi acţiuni de curăţenie şi dezinfecţie curente a suprafetelor; propune înlăturarea suprafeţelor textile din clasele de învaţământ.

În total, în Olt sunt nouă cazuri de gripă, trei fiind confirmate săptămâna trecută.

Totodată, în săptămâna 20-26 ianuarie 2020, la nivelul judţului Olt s-au înregistrat 1.385 infecţii respiratorii, cu 55 de internări, iar 471 de pacineţi au fost diagnosticţai cu pneumonie, dintre care 124 au necessitate internare.