Dronele folosite pentru a trece ilegal 13.000 de pachete cu ţigări din Ucraina în România

Captură impresionantă pentru poliţiştii de frontieră de la Sigetul Marmaţiei, care au confiscat peste 13.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările au fost trecute din Ucraina în România cu ajutorul donelor.

Ţigările au fost capturate duminică noaptea, un bărbat de 44 de ani fiind cercetat pentru contrabandă.

„Duminică, 9 februarie, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat pe direcția localității Dabolț, județul Satu Mare, două aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone, care au traversat frontiera din Ucraina în România. Au fost descoperite în teren două colete cu țigări de proveniență ucraineană. Fiind despistat şi un cetățean român, în vârstă de 44 de ani, având domiciliul în județul Satu Mare, acesta find cercetat pentru contrabandă”, spun poliţiştii de frontieră.

Ţigări au fost descoperite şi în curtea bărbatului.

„Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că mai deține o cantitate de țigări la domiciliu, fapt pentru care, cu acordul acestuia, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului și au descoperit o autoutilitară marca Citroen încărcată cu colete cu țigări. În urma inventarierii tuturor coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 13.275 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 155.300 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării”, mai spun poliţiştii.