Mafia mașinilor furate. Autoturism de lux, descoperit la graniță

Polițiștii de frontieră au descoperit o nouă mașină de lux, în valoare de 30.000 de euro, furată din Spania, după ce în urmă cu două zile au dat peste un Range Rover de 40.000 de euro, sustras din Italia.

De data aceasta, mașina, un RAV4, prezenta mai multe semne de falsificare a elementelor de identificare.

„Pe 16 februarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism marca RAV4, înmatriculat în Spania. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina figurează cu alertă bun pentru control specific, introdusă de autorităţile din Spania. De asemenea, s-a constatat că autovehiculul prezintă mai multe semne de falsificare a elementelor de identificare. Mijlocul de transport, în valoare de 142.500 de lei (aproximativ 30.000 de euro), a fost indisponibilizat la sediul instituției”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Bulgarul a declarat că a împrumutat autoturismul și nu are cunoștință despre faptul că mașina ar fi avut probleme.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impugn.