Explozie într-un bloc de garsioniere din cartierul Zahana. Două persoane, la UPU Slatina

Explozia a avut loc pe Aleea Mărului, la un bloc de garsoniere din cartierul slătinean, Zahana. Deflagrația s-a produs din cauza unei centrale termice. Peste 30 de pompieri au intervenit în zonă, iar două persoane au ajuns la UPU Slatina.

Peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ), o autospecială pentru transport efective și patru autospeciale pentru primă intervenție, au intervenit în municipiul Slatina, strada Aleea Mărului, la o explozie urmată de incendiu, produsă la o garsonieră situată la etajul al treilea. La fața locului au intervenit și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt. Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în bloc  a spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

În garsonieră se aflau doi bătrâni, care au suferit arsuri.

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conștientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului și suspiciune de fractură la membrul superior stâng și un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conștient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La fața locului a fost asistată și o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Ulterior, un echipaj SAJ, a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii. În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera afectată și de explozie și a fost afectată și garsoniera alăturată, iar 83 de persoane au fost evacuate din bloc mai spun cei de la ISU Olt.