Alarmant. Un slătinean a plecat la aeroport ca să zboare spre Italia, deși era izolat de autoritățile din Olt

Situație alarmantă, după ce tot mai mulți olteni refuză să rămână în izolare și părăsesc adresa de domiciliu. Potrivit DSP Olt doi olteni au fost surprinși, în ultimele două zile, că au prăsit adresa de domiciliu, unde fuseseră izolați de autorități, după ce au revenit de peste hotare.

O persoană din Oboga a fost deja sancționată contravențional.

„Pe 1 martie, am constatat că o persoană din Oboga a părăsit adresa de
izolare la domiciliu, motiv pentru care împreuna cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a apelat serviciul 112, în vederea anunțării evenimentului. O comisie mixtă formată din reprezentanții Serviciului de Control în Sănătate Publica Olt din cadrul DSP Olt și Poliția Română s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea condițiilor de izolare la domiciliu. Acum persoana este izolată la domiciliu, se arată în comunicatul remis de DSP Olt.

Probleme au fost și cu un slătinean, care a vrut să zboare în Italia, desi era izolat la domiciliu de către autorități.

„Pe 3 martie, în urma informațiilor telefonice culese de la medicul de familie, o persoană din Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanții D.S.P. Olt , Compartimentul de Supraveghere si Contro L B.T. au apelat telefonic persoana în cauza, care a declarat ca nu prezintă semne specifice bolii și că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat Serviciul 112, în vederea anunțării evenimentului. Evenimentul este în observație”, spun cei de la DSP Olt.