Al doilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud. 100.000 de combinezoane au fost achiziționate

Alte 100.000 de combinezoane de protecție au fost achiziționate de autorități prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Aceste echipamente medicale se alătură celor 100.000 de combinezoane care au ajuns joi, în țară.

„Al doilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud a ajuns, în această dimineață, în țară. Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situatii de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Cele două transporturi aeriane de echipamente medicale din Coreea de Sud (joi, 26 martie și sâmbătă, 28 martie) s-au efectuat cu sprijinul Ministerul Apărării Naționale, România”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.

1.380 de combinezoane de protecție și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical, au ajuns vineri în județ și vor fi distribuite către instituțiile din Olt care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.