Căpșune bio, la Scărișoara. Producătorii olteni estimează o producție de 120 de tone. Vor ajunge în toate colțurile țării

Familia Plopeanu din Scărișoara deține o plantație de cinci hectare cu căpșune în localitatea din sudul județului. Produc fructe aromate bio.

Ramona Plopeanu estimează că vor produce peste 120 de tone de căpșune, în acest sezon. Fructele de la Scărișoara vor pleca apoi în toate colțurile țării, pentru că fermierii olteni le vând engros.

„Ne ocupăm de cele cinci hectare de căpșune de foarte mult timp, de fapt am moștenit de la tata această preocupare. Am plecat cu un hectar și ne-am extins, acum avem cinci hectare. În trei săptămâni, maximum o lună vom avea prima recoltă. Producem cam 25 de tone de căpșune la hectar, adică peste 120 de tone în total. Le vindem engros. Vin și le iau de la poartă, iar căpșunele noastre ajung la Suceava, Alba-Iulia, Constanța, Vâlcea, București și Slatina. Sunt căpșune sănătoase, sunt bio”, a spus Ramona Plopeanu.

Producătorii olteni estimează că prețul de plecare va fi de 11 lei pe kilogram.

Fotografia este de anul trecut.