OFICIAL. 15.400 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore. Toți trec prin triajul epidemiologic

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore au intrat în țară 15.400 de români și străini, în timp ce 9.600 au plecat peste hotare.

„În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 25.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 15.400 pe sensul de intrare şi 9.600 pe cel de ieşire din ţară şi peste 11.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 4.000 pe sensul de intrare și 7.000 pe sensul de ieșire din țară”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Din cauza afluxului mare, în această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt în punctele de frontier, la controlul documentelor.

Toate persoanele care intră în țară trec prin triajul epidemiologic.

„Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, mai spun polițiștii de frontieră.