Fermierii olteni și internetul. Cei care nu se descurcă pot lua legătura cu reprezentanții APIA Olt. IATĂ numerele de telefon

Începând de astăzi Cererea unică, dar și celelalte documente pe relația cu APIA vor fi depuse online.

În timp ce latifundiarii dispun de logistică și pot încărca documentele cu ușurință pe platformele puse la dispoziție, micii fermieri olteni, în special cei mai în vârstă pot întâmpina probleme.

Fermierii olteni pot lua legătura cu specialiștii APIA Olt pentru informații suplimentare.

„Fermierii se vor adresa funcționarilor APIA în vederea înregistrării cererii unice de plată, acolo unde există posibilităţi fermierii realizează actualizarea parcelelor agricole şi toate informatiile din cerere prin accesarea aplicatiei IPA – On line. Fermierii care nu au această posibilitate vor contacta funcționarii responsabili pentru a fi consiliați asupra pregătirii cererii de plată. Fermierii noi care depun cerere pentru prima data la APIA sunt rugaţi să contacteze Centrele Locale (<50 ha) şi Centrul Judeţean (>50 ha) pentru a primi toate informatiile necesare în vederea depunerii cererii de plata. Cererile de plată se vor înregistra începând de astăzi conform programărilor, iar suplimentar angajații vor contacta și înregistra fermierii din perioada de suspendare a primirii cererilor, astfel încât să se ajungă la zi cu primirea cererilor”, se arată într-un comunicat al APIA Olt.

Telefoanele Centrelor Locale APIA OLT:
CENTRUL JUDEŢEAN Olt – 0249/411244
BALŞ – 0249/454100 – Şef Centru Local CIMPOERU GHEORGHE
CARACAL – 0249/518554 – Sef Centru Local NEDELCU MAGDALENA
CORABIA – 0249/560990 – Şef Centru Local DANCIU PAULA
DRĂGĂNEŞTI – 0249/465007 – Şef Centru Local NICOLESCU MARIAN
SCORNICEŞTI – 0249/460244 – Şef Centru Local PREDA DRAGOŞ
SLATINA – 0249/421060 – Şef Centru Local MATEESCU OCTAVIAN
Specialiștii APIA Olt au dat asigurări că niciun fermieri nu va rămâne cu cererea de plată fără a fi depusă în Campania 2020.