Primării din Olt, în imposibilitatea de a elibera fila din Registrul agricol electronic. Doar 1.480 de fermieri olteni, în Programul Tomata

Doar 1.480 de fermieri din Olt au depus cereri pentru a se înscrie în Programul Tomata. Numărul legumicultorilor olteni care au solicitata subvenția de 3.000 de euro este destul de mic, ținând cont că Programul mai poate fi accesat până pe 15 mai.

Directorul adjunct al Direcției Agricole Județene Olt, Ion Anuța, a precizat că legumicultorii olteni au probleme cu fila din Registrul agricol pe care trebuie să o elibereze primăriile. 

„Fila din Registrul agricol este o problemă, dar este problema primăriilor, care erau obligate, prin lege, din 2018, să aibă registre electronice. Nu mai există acea derogare ca documentul din Registrul agricol să fie adus la final. Conducerea DAJ Olt a revenit asupra acestei decizii. Dosarul trebuie să fie complet. Primăriile știu ce fermieri au și îi vor trata cu prioritate. Mai au termen până pe 15 mai ca să depună cererea. Acum aveam 1.480 de dosare depuse, însă numărul va crește”, a spus directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuța.

Anul trecut, peste 6.000 de fermieri din Olt au depus cereri pentru a primi subvenția de 3.000 de euro din Programul Tomata.