62 de olteni au fost testați pentru COVID-19, în ultimele 24 de ore

Potrivit Prefecturii Olt, dintre persoanele confirmate pozitiv, 12 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, iar alte 33 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital.

Astăzi, 3 mai, au fost înregistrate patru cazuri noi la nivelul județului, din nefericire Oltul având și primul deces. Femeia din Scărișoara, de 54 de ani, a murit, după ce a trecut pe rând prin mai multe unități medicale, precum: Spitalul Caracal, Spitalul Slatina, fiind apoi transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

„Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi, 03 mai, au fost înregistrate alte patru cazuri noi în județul Olt. Din nefericire, s-a înregistrat primul deces al unei persoane confirmate cu virusul Covid-19 în județul Olt. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 54 ani, internată în data de 21 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Slatina – secția ATI, în stare gravă. În data de 22 aprilie a fost recoltată proba Covid-19, iar în data de 23 aprilie a fost confirmată pozitiv. În data de 24 aprilie a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 207 de persoane. Alte 785 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Potrivit Prefecturii Olt, până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 1.200 de teste Covid-19, dintre care 62 de teste în ultimele 24 de ore.