Asistente de pe Secția de Cardiologie a Spitalului Slatina, în izolare la domiciliu. Ar fi intrat în contact cu bărbatul din Șerbănești

Mai multe asistente de pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina se află în izolare la domiciliu. Acestea au intrat în contact cu bărbatul de 57 de ani din Șerbănești. Omul a primit îngrijiri medicale pe Secția de Cardiologie a Spitalului Slatina la finalul lunii aprilie.

Potrivit DSP Olt, persoana din Șerbănești a fost internată la o clinică cardiovasculară din București, în perioada 2-4 mai.

„Pacientul în vârstă de 57 ani a fost internat în perioada 02- 04.05.2020 într-o clinică medicală cardiovasculară din București, în scop  explorator  și evaluare clinică a stării de sănătate, față de afecțiunea de bază. În data de 3 mai a fost testat pentru determinarea infecției cu COVID- 19. Directia de Sănătate Publică Olt a fost notificată în data de 5 mai de către laboratorul  de investigație asupra rezultatul buletinului de analiză, cu rezultat pozitiv pentru infecția COVID-19, ocazie cu care s-a declanșat ancheta epidemiologică în jurul cazului pentru identificarea contacților de spital și de familie”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Bărbatul se află internat la Spitalul Caracal, în secția de comorbidități în supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună.

Acesta este cel de al 48 caz din județul Olt.