Contracte semnate la Grădinari și Strejești pentru rețeaua de gaze. Primarul Mihai Ioana: „Sperăm ca într-un an oamenii din comună să aibă gaze”

Reprezentanții comunelor Grădinari și Stejești au semnat, miercuri, contractele pentru proiectele de înființare a sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

Primarul din Grădinari, Mihai Ioana, își dorește ca într-un an locuitorii din comuna sa să aibă gaze.

„Miercuri, am semnat contractul pentru gaze, am semnat contractul cu Distrigaz. Proiectul, în care este inclusă și comuna Strejești, are o valoare de 200 de miliarde de lei vechi. Sperăm ca într-un an oamenii din comună să aibă gaze. Noi am semnat, miercuri, contractul, iar ei trebuie să înceapă proiectarea. Am făcut licitația și am desemnat câștigător Distrigaz, pentru că a venit cu un aport propriu de 21 de miliarde de lei vechi, iar restul de bani vin de la guvern. Nu avem gaze deloc în comună”, a spus primarul din Grădinari, unde sunt aproximativ 3.000 de locuitori.

Primarul din Strejești, Constantin Vizantie, își dorește și el ca sistemul de gaze să ajungă cât mai repede în casele oamenilor.

„Am semnat contractul cu Distrigaz, care a câștigat licitația de concesiune. Acum urmează etapa de proiectare și apoi lucrările. Noi avem peste 3.000 de locuitori în comună. Eu sper ca într-un an jumătate oamenii să aibă gaze, cât mai repede, dar depinde și cum se lucrează, ținând cont de acest context cu epidemia de coronavirus”, a spus Vizantie.

Proiectele sunt finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.