Avocatul Tonel Pop: „Dincă insistă că au fost preluate fetele într-un anumit sistem”

La primul termen din procesul în care este judecat, Gheorghe Dincă a făcut declarații șocante. Mărturiile lui l-au șocat chiar și pe avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei Melencu.

La ieșirea din sala de judecată, avocatul a precizat că Dincă susține că nu le-a omorât pe cele două fete. Acesta a expus detalii despre sistemul în care au fost preluate fetele.

„A făcut dezvăluiri șocante, spune că l-au torturat. A dat momentele când era să fie omorât de către un deținut, la ordinul polițiștilor, dar l-a salvat acel individ. I-a arătat otrava ce trebuia să-i fi pusă în mâncare. A descris momentele de tortură, inclusive Risipițeanu. Cum era chemat în anumite camere. A nominalizat doi polițiști care l-au torturat, care au creat întreaga poveste. Unul din polițiști a spus că este frustrat că nu a avut el dosarul și l-au torturat fără să aibă competențe în dosar. A povestit cum procurorii și polițiștii povesteau a doua zi că acolo făceau chefuri cu deconturi mari, nu se mai fereau de Dincă pe care i le imputau lui ca și cheltuieli. Ce făceau și cum chefuiau după ce se retăgeau de la ancheta din Caracal. El spune că nu le-a ucis pe fete, că dosarul este o conspirație. S-a blocat uciderea lui datorită dezvăluirilor noastre. I-a fost frică să-l mai omoare în timp ce era arestat. Lucrurile sunt înfiorătoare și coincid cu ce ne-am imaginat noi”, a spus avocatul Tonel Pop.

Dincă spune că le-a răpit pe fete, dar nu că le-a și ucis.

„Neagă acuzațiile, nu toate. Vorbește de răpire, dar nu așa cum a fost făcută povestea. Spune că nu le-a omorât. Am solicitat cu toții, toate părțile să se întoarcă dosarul. Procurorul nu a știut ce să răspundă memoriului meu. Sunt lucruri monstruoase. A spus că acest scenariu nu îi aparține. Insistă că au fost preluate fetele într-un anumit sistem. Au povestit date, momente, nume”, a adăugat avocatul.

Toate părțile din Dosarul Caracal au cerut întoarcerea dosarului la procurori pentru completarea urmăririi penale.

În sala de judecată, mama Alexandrei Măcesanu a cerut ca Dincă să spună unde sunt fetele, în contextul în care acesta spune că nu le-a ucis.

Dosarul se află în camera preliminară a Tribunalului Olt, unde magistrații trebuie să se pronunțe pe cererile și excepție solicitate, dar și asupra legalității probelor și actelor din dosar. Magistrații au rămas în pronunțare.