ÎNCRENGĂTURI. O firmă din Drăgănești-Olt ar fi făcut operațiuni false cu mobilier urban

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează marți, 23 iunie, 22 de percheziții pe raza județelor Bihor, Mehedinți, Vâlcea, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Polițiștii olteni spun că o societate comercială din Drăgănești-Olt ar fi înregistrat operațiuni nereale, care constau în achiziția de mobilier urban.

„În fapt, în perioada 2012-2016, o societate comercială cu sediul în orașul Drăgănești-Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale, constând în achiziții de mobilier urban( bănci stradale, pubele, casete luminoase) de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal “tip fantoma”. Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat, în suma de aproximativ 550.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, reprezentantul societății respective ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost făcute către furnizor.

23 de persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.