Slătinean, de 44 de ani, mort la Spitalul Slatina din cauza COVID-19. Nu avea boli asociate iar timp de trei zile s-a încercat transferul

Nu aș fi vrut să scriu niciodată această știre. O scriu și plâng…Am vrut să nu scriu o știre seacă, ca el să rămână un număr în statistici, ci să expun această dramă. Virusul acesta nenorocit ia vieți, oameni tineri, oameni dragi…Povestea este despre boală, despre lupta pentru un loc la terapie intensivă, despre birocrație și hârtii. Cam așa se pierde viața unui om în vremurile acestea.

Am trăit fiecare clipă a acestei povești extrem de triste, de viață și de moarte. Nu o să-i dau numele complet, nu am acordul familiei grav lovită de dispariția prematură.

Nicu, văr primar cu soțul meu, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Slatina din cauza COVID-19. Nu avea nicio boală asociată. Toată viața lui a muncit, a făcut singur o casă, și a crescut doi copii.

Totul a început în urmă cu trei săptămâni. Ajuns la mare, Nicu a început să facă febră și frison. S-a întors acasă și nu s-a simțit bine, dar a dus-o pe picioare. A venit rezultatul testului la virusul SARS-COV2 care a fost pozitiv. Medicul de familie i-a dat un tratament și a rămas acasă în izolare. La câteva zile, soția a sesizat că Nicu are probleme de respirație și s-a prezentat la Spitalul Slatina. 11 zile a stat internat la unitatea medicală, jumătate dintre ele fiind la Terapie Intensivă, starea sa degradându-se în fiecare zi. Avea plâmânii grav afectați, iar numeroase cheaguri de sânge i se formaseră în cap.

Începând de marți, familia sa a solicitat insistent transferul său către o unitate medical de rang superior, însă de peste tot s-au primit doar răspunsuri negative. Nu sunt locuri, nu sunt locuri. Joi a primit o pungă de plasmă de la pacient vindecat de COVID-19…era mult prea târziu. Punga de plasmă a fost primită de la Argeș, deși mai mulți donatori s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Slatina ca să doneze pentru el.

Nu sunt locuri la terapie intensivă nicăieri în țară sau cel puțin așa i s-a spus familiei.

Pe scurt…o drama, nu vreau să spun mai multe!

Te rog să mă ierți că nu am putut face mai mult pentru tine!

Virusul există și ia vieți!