Prefectul de Olt: Masca poate fi dată jos în Caracal, Cezieni și Perieți doar pentru consumul de alimente și pentru fumat

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a anunțat pe pagina sa de socializare că oltenii din Caracal, Perieți și Cezieni își pot da masca jos, în spațiile deschise, doar pentru perioade scurte, pentru a fuma sau pentru a consuma alimente.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât că în localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum doi metri față de alte persoane. În prezent, portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise în următoarele localităţi din judeţul Olt: Caracal, Cezieni şi Perieţi”, a precizat Homorean.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de astăzi, 26 octombrie 2020, lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Restricțiile se aplică după 24 de ore de la data aprobării acestei hotărâri.