Spaniol prins la patru ani după ce a evadat dintr-o închisoare. Avea de executat o pedeapsă de peste nouă ani

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au depistat în localitatea Sărata un bărbat, de 39 de ani, care a evadat, în anul 2016, dintr-o închisoare din Spania. Bărbatul este cetățean spaniol și era urmărit internațional de patru ani, având de executat o pedeapsă de peste nouă ani și jumătate.

„Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la nouă ani, șase luni și 15 zile de închisoare pentru comiterea a două tâlhării săvârșite cu amenințări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire și trafic de substanțe narcotice care nu provoacă daune grave sănătății. În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni și 17 zile de închisoare”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

La data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.