Ministrul Sănătății: „Plecând de la concluziile acestei pandemii, am evaluat mai bine sistemul. În acest moment, ne-am dezgolit”

Prezent joi seara la prezentarea Programului de Guvernare 2020-2024, Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că pandemia a „dezgolit” sistemul sanitar românesc, arătând exact care sunt hibele. Tătaru a precizat că sistemul medical are nevoie de schimbarea managementului plecând tocmai de la vârful său.

„Suntem în momentul în care, plecând de la concluziile acestei pandemii, am evaluat mai bine sistemul. Poate că-l știam. În acest moment, ne-am dezgolit. Sistemul medical românesc are nevoie de o extensie. Sistemul medical românesc are nevoie de modificarea acestui management plecând de sus, modificări din minister, din DSP, din ambulanță, din spitale. Sper ca acest gând de modernizare pe care guvernul liberal și-l propune să aducă siguranță personalului medical, pacienților, un act medical de calitate și acel sistem pe care îl râvnim de peste 30 de ani”, a spus Tătaru.

Acesta a mai precizat că până în 2024 își dorește ca spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova să fie construite.