Medic dintr-o structură MAI din Olt, confirmat cu COVID. DSP Olt raportează trei noi decese

DSP Olt a transmis noi date privind situația epidemiologică COVID din județ. Numărul infectărilor a ajuns la 7.963, din care 31 sunt cazuri noi.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că un medic dintr-o structură MAI a fost confirmat cu virusul SARS-COV2, iar un caz nou apărut în ultimele 24 de ore este înregistrat într-o unitate militară din Caracal. DSP Olt nu a oferit alte detalii privind noile cazuri ce au fost înregistrate în județ.

Totodată, au fost raportate trei noi decese. Este vorba despre o femeie, de 73 de ani, din mediul rural. Aceasta a ajuns pe 25 noiembrie la Spitalul Municipal Caracal, fiind confirmată pe 29 noiembrie cu virusul SARS-COV2. Avea diabet și tensiune arterial și a murit pe 7 decembrie.

Un alt deces este cel al unui bărbat, de 63 de ani, din mediul urban. Acesta s-a testat pe 24 noiembrie la domiciliu, iar pentru că s-a simțit rău s-a internat, pe 29 noiembrie, la Spitalul Municipal Caracal, fiind apoi transferat pe 2 decembrie la Spitalul Slatina. Avea și alte boli asociate, precum: boală cronică de rinichi, stadiul V, și sindrom hepatocitoliză. A murit pe 5 decembrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută, infecție Covid 19 și bronhopneumonie.

Un oltean, de 76 de ani, din mediul rural, a fost și el răpus de virusul SARS-COV2 pe 4 decembrie. Bărbatul s-a internat la Spitalul Slatina pe 3 decembrie, pe 4 decembrie a fost confirmat cu virusul SARS-COV2, zi în care a și murit. Bărbatul avea mai multe probleme cardiologice.

Situația epidemiologică din județ:

-7.963 cazuri confirmate de la începutul pandemiei;

-31 sunt cazuri noi, din care un caz este înregistrat la o unitate militară din Caracal, un caz structură MAI Olt.

-6.506 cazuri declarate vindecate;

– 140 de olteni sunt internați în unitățile medicale din județ, din care 22 sunt la Anestezie Terapie Intensivă;

-892 de persoane se află în izolare la domiciliu, iar alte 1.077 sunt în carantină la domiciliu;

– 20.140 olteni au fost testați de la începutul pandemiei;

-181 DECESE