97 de localități din Olt au primit bani din fondul de rezervă. Președintele CJ Olt: „Aceste primării aveau dificultăți în încheierea anului”

CJ Olt a alocat marți, 15 decembrie, bani din fondul de rezervă pentru 97 de localități.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că multe primării se confruntă cu probleme pe acest final de an.

„În jur de 95 de localități au primit bani din fondul de rezervă pentru diverse probleme pe care le au în cadrul unităților administrativ teritoriale. Sunt sume cuprinse între 40.000 de lei și 500.000 de lei la comune și, de asemenea, cele două municipii care primesc sume mai mari. Erau dificultăți în încheierea anului pentru aceste primării, oricum cu aceste sume problemele UAT-urilor nu au fost rezolvate. Așa cum știți Guvernul liberal a făcut două rectificări bugetare în care a băgat bani în fondul de rezervă și din fondul de rezervă i-a dat prin Hotărârea Guvernului, aceste sume fiind date discreționar. S-a văzut foarte clar, fără nicio logică, cei de la PNL la ultima rectificare, de exemplu, au primit sume de 400 – 500.000 de lei, orașele lor chiar și 1.200.000 de lei, iar localitățile cu primari PSD au primit 50.000 de lei, maximum 200.000 de lei”, a spus Oprescu.

Sumele de bani alocate din fondul de rezervă au fost aprobate în ședința CJ Olt de marți, 15 decembrie, fiind împărțite după cum urmează: