Locuitorii din Piatra-Olt vor plăti mai puțin pentru ridicarea gunoiului menajer. Taxa, redusă de la 6 lei la 5 lei

Consiliul Local Piatra-Olt a aprobat în ședința de marți, 15 decembrie, reducerea taxei de ridicare a gunoiului menajer de la 6 lei la 5 lei pe lună pentru fiecare persoane.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Robert Munteanu, care a precizat că decizia a fost luată la inițiativa sa, deși cei de la Birul Financiar Contabil au propus creșterea taxei la 9,2 lei.

„Astăzi în ședința Consiliului Local Piatra Olt a fost aprobată reducerea taxei de ridicare a gunoiului menajer de la 6 lei la 5 lei/persoana /lună, iar pentru firme a fost majorată taxa de la 20 lei la 50 lei /lună /punct de lucru. Această decizie a fost luată de consilierii PSD în urma depunerii unui amendament de către subsemnatul în calitate de viceprimar al orașului Piatra-Olt. Trebuie menționat că propunerea inițială formulată de șeful Biroului Financiar Contabil, domnul Emilian Păun prevedea creșterea taxei la 9,20 lei/lună /persoana pentru persoanele fizice și 30 lei /lună /punct de lucru pentru firme”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook.