Medic infecționist de la Spitalul Slatina: „Vin târziu la spital, vin cu simptomatologie din ce în ce mai gravă. Cred că nu li se poate întâmpla lor”

Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, medicul Marius Ionescu, spune că, în ultima perioadă, numărul pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2 a scăzut ușor. Vin însă sărbătorile, iar medicii se așteaptă la un nou val de infectări.

„A mai scăzut puțin presiunea pe Secția de Boli Infecțioase, a mai scăzut un pic și numărul de cazuri COVID, dar probabil este calmul dinaintea furtunii, pentru că nu știm ce se va întâmpla cu sărbătorile, cu oamenii care se vor întâlni, cei care vor merge la masă de Crăciun, de Revelion, să taie porcul. Nu avem de unde să știm ce se va întâmpla în perioada următoare, așa că stăm în expectativă, suntem pregătiți pentru orice și vom face față presiunii”, a spus medicul de Spitalul Slatina care a tratat sute de olteni confirmați cu virusul SARS-COV2.

Acesta a precizat că în ultima perioadă oamenii se prezintă tot mai târziu la spital și vin cu simptomatologie din ce în ce mai gravă.

În aceste condiții, doctorul de la spitalul din Slatina recomandă în continuare respectarea regulilor, precum purtarea măștii și evitarea plimbărilor și întâlnirilor inutile.

„Le recomand să nu se plimbe prea mult, să nu facă întâlniri ce nu sunt esențiale. Sunt sfaturile pe care le-am dat de fiecare dată. Nu este nici locul, nici timpul, nici momentul pentru întâlniri. Nu mai avem control asupra pandemiei și nu avem cum să ținem sub control acest lucru, așa că ar trebui să ne întâlnim doar cu familia, nu cu familia extinsă. Este cel mai important sfat. Trebuie să purtăm mască, să avem grijă unii de alții și să nu ne furăm căciula, iar la primele simptome să ne prezentăm la spital, pentru a lua cât mai din pripă lucrurile. În ultimul timp, am observat că oamenii se prezintă mai târziu la spital și vin cu simptomatologie din ce în ce mai gravă. Le este teamă să vină, cred că nu li se poate întâmpla lor, dar este și un factor al neglijenței”, a adăugat medicul infecționist Marius Ionescu.