Oprescu, despre tratamentele alocate de Ministerul Sănătății pentru pacienții COVID: „Sunt zile în care lipsesc cu desăvârșire principalele medicament”

Activitatea în clădirea de pe strada Drăgănești din Slatina, unde erau îngrijiți pacienții cu forme ușoare COVID, a fost suspendată, după ce doi medici infecționiști ai Spitalului Slatina au fost și ei confirmați cu virusul SARS-COV2.

Cei doi pneumologi detașați în clădirea de pe strada Drăgănești, ce aparține tot Spitalului Slatina, au fost transferați pe Secția de Boli Infecțioase, încercându-se astfel suplinirea celor doi medici infecționiști bolnavi.

În afara problemelor de personal ivite după infectarea celor doi medici, Spitalul Slatina se confruntă în continuare cu o criză a medicamentelor necesare în tratarea pacienților COVID, ce nu pot fi achiziționate de pe piața liberă și sunt alocate de către Ministerul Sănătății.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că medicamentele vin foarte rar, iar în multe zile Remdesivir și Tocilizumab lipsesc.

„În ultimele zile, am avut o problemă și prin confirmarea unor doctori de la Infecțioase cu COVID, am suspendat temporar activitatea secției pentru pacienții cu simptome ușoare în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe care o aveam pe Drăgănești, mutând acei doctori să ajute în secția principală de COVID. Suntem în aceeași situație cu medicamentele, ele vin foarte rar, sunt zile în care lipsesc cu desăvârșire principalele medicamente, aceleași de care am vorbit de fiecare dată, Remdesivir și Tocilizumab. Așa cum spuneam și la momentul respectiv, noi am comandat, pentru că ni s-a dat voie să comandăm un medicament care ne ajută, este adevărat că substanța activă este mult mai puțină decât în Tocilizumab, dar avem acel medicament și încercăm să facem față cu el”, a spus Oprescu.