Cadrele medicale din Olt vor fi vaccinate împotriva COVID începând cu 4 ianuarie. Oltul va primi 975 doze, în prima etapă

Patru centre de vaccinare împtriva COVID au fost amenajate la nivelul județului Olt, pentru prima etapă, când va avea loc imunizarea personalului medico-sanitar, după cum urmează: Spitalul Județean de Urgență Slatina – 1 centru; Spitalul Municipal Caracal – 1 centru; Spitalul Orășenesc Balș – 1 centru; Spitalul Orășenesc Corabia – 1 centru.

Potrivit datelor transmise de către Prefectura Olt, arondarea la Centrele de vaccinare din județul Olt pentru persoanele incluse în Etapa 1 este următoarea:

  1. Centrul de vaccinare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – Slatina, str. Drăgăneşti, nr. 35, jud. Olt

– Spitalul Județean de Urgență Slatina, personal medico-sanitar, auxiliar, administrativ;

-spital psihiatrie Schitu Greci;

-personalul din spital privat/centrul de dializa;

-medici de familie din urban Slatina, Scornicești, Piatra Olt, Potcoava și ruralul arondat;

-farmaciști și asistenți de farmacie;

-medici stomatologi și asistenti;

-personal DSP Olt, personal SAJ, personal medical școlar, laboratoare analize si centre medicale, asistenți comunitari, mediatori sanitari, CTS;

  1. Spitalul Municipal Caracal – Caracal, str. Plevnei, nr.36, jud. Olt

-Spitalul Municipal Caracal, personal medico-sanitar, auxiliar, administrativ și centrul de dializa;

– medici de familie din urban si ruralul arondat Caracal și Drăgănești;

-farmaciști și asistenți de farmacie /medici stomatologi și asistenți /personal DSP Olt/ personal SAJ Caracal si Drăgănești/personal medical școlar /laboratoare analize si centre medicale /asistenti comunitari/mediatori sanitari

  1. Spitalul Orășenesc Corabia- Corabia, str. Carpați, nr. 116, jud. Olt

– Spitalul Orășenesc Corabia, personal medico-sanitar, auxiliar, administrativ;

– medici de familie din urban si ruralul arondat/farmaciști și asistenti de farmacie

-medici stomatologi si asistenti /personal SAJ/personal medical scolar /asistenti comunitari;

  1. Spitalul Orășenesc Balș- Balş, str. Nicolae Balcescu, nr. 115, jud. Olt

-Spitalul Orășenesc Balș, personal medico-sanitar, auxiliar,administrativ / medici de familie din urban si ruralul arondat/farmacisti si asistenti de farmacie /medici stomatologi și asistenti /personal SAJ/personal medical scolar /asistenti comunitari/mediatori sanitari.

Inițial, la nivelul județului au fost solicitate 975 doze de vaccin împotriva COVID, iar primele cadre medicale vor fi vaccinate începând cu 4 ianuarie.

„Având în vedere condițiile tehnice ce trebuie respectate în procesul de vaccinare (triaj epidemiologic, timp de așteptare după administrare, condiții de depozitare, ș.a.), în această primă etapă, pentru județul Olt au fost solicitate inițial 975 doze de vaccin împotriva Covid-19, urmând a se solicita completarea stocului de vaccin în funcție de necesarul comunicat de fiecare centru de vaccinare. Activitatea de vaccinare pentru prima etapă va începe pe data de 4 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

În vederea vaccinării populației, în județul Olt, au fost identificate și amenajate (sau sunt în curs de amenajare) nouă centre. Dintre acestea, trei sunt în municipiul Slatina, două în municipiul Caracal și câte un centru în orașele Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa 1 – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat;

Etapa 2 – include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa 3 – include populația generală.