Ministerul Sănătății, despre scandalul livrării vaccinului în cutii de pizza: „Am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza”

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Sănătății a explicat cum ajung dozele de vaccin împotriva virusului SARS-COV2 în cele șapte centre regionale din țară. Totodată, oficialii de la București au făcut haz de necaz privind scandalul livrării unor doze de vaccin în cutii de pizza.

„Vaccinurile pleacă din centrele regionale în transporturi mari și ajung la Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ. Ca să ne asigurăm cu nu irosim niciun vaccin, trebuie să ducem la centrele de vaccinare exact cât este nevoie. Separăm vaccinurile în cutiile mici care sunt puse la rândul lor în camere frigorifice, păstrând temperatura optimă de 2-8°, până la 5 zile. Cutiile sunt curate și noi. Și, da, pledăm vinovați: pentru viteză și concentrați fiind pe soluții rapide, sigure și eficiente, la fel ca și colegii din alte țări, am deturnat* câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza. Promitem că vom râde și noi pe tema asta la finalul campaniei de vaccinare, când vom reveni împreună la normalitate”, au scris oficialii Ministerului Sănătății.