Măsură provizorie pentru varianta de serviciu a Drumului Expres spre Brebeni: Un utilaj va nivela periodic

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a avut miercuri, 13 ianuarie, o întâlnire cu reprezentanții asocierii de firme care execută lucrările pe Tronsonul II al Drumului expres Craiova-Pitești, reprezentanți ai Secției Drumuri Naționale Slatina și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt. S-a discutat despre varianta de serviciu, mai exact despre porțiunea de drum ce pleacă din zona industrială a municipiului Slatina spre comuna Brebeni. Șoferii care străbat zona se plâng că drumul a devenit impracticabil.

Astfel, ca măsură provizorie, un autogreder va nivela periodic această porțiune de drum, urmând ca apoi să fie refăcută de către constructor.

„Din cauza fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat în ultima perioadă, varianta ocolitoare a șantierului a fost afectată, traficul rutier în zonă  desfășurându-se  în condiții foarte grele. Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi soluții pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru cetățeni în acest segment de drum. Pentru limitarea acestor efecte constructorul a dispus, ca măsură provizorie, până în momentul în care condițiile meteorologice vor permite refacerea părții carosabile, continuarea intervenției periodice cu un utilaj pentru nivelarea părții carosabile (autogreder). În perioada imediat următoare se vor pune în aplicare următoarele măsuri:

– monitorizarea permanentă de către constructor a zonei respective;

– intervenția periodică a utilajului pentru remedierea provizorie a suprafeței carosabile fără afectarea corpului drumului;

– refacerea corpului drumului imediat ce condițiile hidrometeorologice vor permite, prin aport de material (amestec optimal)”, a precizat prefectul de Olt, Florin Homorean.