DSP Olt, noi date despre situația epidemiologică din județ. Oficial, 9.419 olteni s-au vindecat de COVID

DSP Olt a transmis noi date privind situația epidemiologică de la nivelul județului. Astfel, de la începutul pandemiei au fost confirmate 10.178 cazuri COVID, din care șapte în ultimele 24 de ore. Oficial, 9.419 de olteni au trecut prin boală și s-au vindecat de COVID, însă numărul celor care au avut virusul și nu s-au testat niciodată este mult mai mare.

Totodată, la acest moment, în unitățile medicale din județ sunt 79 persoane internate, din care 18 sunt la Anestezie Terapie Intensivă. Potrivit ultimelor date, 450 olteni au fost confirmați cu virusul SARS-COV2 și primesc tratament acasă, alte 558 de persoane fiind în carantină la domiciliu după ce au avut contact cu apropiați confirmați.

La nivelul județului, 26.584 de persoane au fost testate pentru determinarea infecției cu SARS-COV2, iar 230 de olteni au murit din cauza virusului chinezesc.

Ultimul deces raportat în Olt este cel al unei femei, de 69 de ani, din mediul urban. Olteanca a ajuns pe 28 decembrie la Spitalul Municipal Caracal, o zi mai târziu fiind confirmată cu SARS-COV2. Avea și alte probleme medicale, precum: diabet zaharat, tip II, hipertensiune arterială, boală cronică renală, stadiul IV, fibrilație atrială cronică. S-a stins pe 17 ianuarie.